Северна Корея заплаши със съответен отговор днес - три дни след

...
Северна Корея заплаши със съответен отговор днес - три дни след
Коментари Харесай

Северна Корея заплаши с ответни действия заради американско-южнокорейски военни учения

Северна Корея заплаши със " подобаващ отговор " през днешния ден - три дни откакто Южна Корея и САЩзапочнаха двуседмични взаимни учения на военновъздушните си сили, съобщи ДПА.

Тези  " актове на вероломство " на Сеул " ни разочароваха доста " и съставляват " военна провокация ", сподели представител на севернокорейския комитет за обединяването на двете Кореи, представен от държавната осведомителна организация КЦТА.

Тази година датиращите от 2009 година маневри са в по-малък мащаб, отбелязва ДПА. 

През последната година Вашингтон и Сеул оповестиха, че стопират няколко огромни учения, в това число " Млад орел " и " Ключова решителност " през март, като част от дипломатическата си акция за унищожаване на нуклеарната стратегия на Пхенян.

Северна Корея от дълго време възприема взаимните маневри сред Юга и Съединени американски щати като провокация и подготовка за нахлуване против нея.

Цитираният севернокорейски представител съобщи през днешния ден, че промените  " в никакъв случай не могат да прикрият нападателната, нападателна и конфронтационна природа на тези враждебни актове, колкото и да се пробват (Вашингтон и Сеул) да основат усещане за " понижаване на обсега ", като сменят кодовото име ".

Тези учения са " намерено предизвикателство " към Декларацията от Панминчжон, подписана от севернокорейския водач и южнокорейския президент предходната година, сподели той и добави: " Ще има подобаващ отговор на него от нашата войска ". 

В отношенията между Съединени американски щати и Северна Корея тлее напрежение, откогато през февруари американският президент Доналд Тръмп и севернокорейският водач Ким Чен-ун прекъснаха срещата си в Ханой, откакто не реализираха съглашение за нуклеарно разоръжаване на Пхенян, отбелязва ДПА.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР